Yritys

Bano on kansainvälinen erityisryhmille suunnattujen kylpyhuoneratkaisujen ja –varusteiden valmistaja ja toimittaja.

Banolla on toimipisteet Bergenissä, Tukholmassa, Helsingissä, Kööpenhaminassa, Amsterdamissa sekä Lontoossa. Hallinnollinen pääkonttori sekä tuotanto sijaitsee Sandanessa Norjassa
 
DSC_0131

Historia

Banon perustajat olivat vakuuttuneita siitä, että ikääntyneiden ja muiden erityishoitoa tarvitsevien käyttäjien kylpyhuoneiden toiminnallisuutta ja turvallisuutta voitaisiin parantaa ilman kohtuuttomia kustannuksia. Vuonna 1998 he kokosivat yhteen asiantuntijaryhmän tämän haaveen toteuttamista varten. Ryhmään kuului kokeneita ja liikuntakykyyn perehtyneitä fysioterapeutteja, Norjan johtavia teollisuussuunnittelijoita, arkkitehtejä ja vanhusten hoitolaitosten johtajia sekä käyttäjiä ja hoitohenkilöstöä.
 
Kylpyhuonetta testattiin jokapäiväisessä käytössä luomalla ja asentamalla prototyyppejä useaan käyttökohteeseen. Näin saatiin kokemusta ja palautetta, jonka perusteella muotoilua voitiin kehittää edelleen.
 
Huolellinen tuotekehitys vie aikaa, mutta tulos on odottamisen arvoinen. Kun Banon kylpyhuonekonsepti lanseerattiin vuonna 2002, se sai positiivisen vastaanoton: "Tätä on odotettu. Toimiva ja turvallinen kylpyhuone, joka on lisäksi tyylikäs ja edullinen".
 
Vuonna 2005 Banolle myönnettiin norjalainen hyvän suunnittelun palkinto. Lisäksi Banon kylpyhuonekonseptista on hyvää vauhtia tulossa kansainvälisesti kysytty ratkaisu käyttäjille, joilla on erityistarpeita.

 
1773%20croped

Tuotanto

Bano kehittää ja valmistaa valtaosan tuotteistaan omissa tehtaissaan Sandanessa Norjassa. Banon keskusvarasto on sijoitettu tehtaiden yhteyteen, mikä takaa tehokkaan ja varman logistiikan. Kaikki Banon tehtailla kehitetyt ja valmistetut tuotteet tarkistetaan useaan kertaan koneellisesti sekä silmämääräisesti ja jokaisen tuotantoerän laatua testataan.

 
DSC_0189
DSC_0105